Anem a per l’alcaldia de CsPlana?

Sembla que el PSPV de CsPlana té algun problema intern i els mitjans de comunicació disfruten.  No vaig a entrar en eixa guerra, de fet preferiria que tot estiguera genial.  Apuntar, només, la curiositat de veure a Daniel Gozalbo, que va perdre l’alcaldia per jugades del seu partit (el fontaner major de l’època era Ximo Puig) protagonitzant ara, tants anys després, el paper contrari, i menejant la cadira a la responsable municipal del PSVP (el responsable major del moment és, casualment, Ximo Puig).

Bé, el que em preocupa és una altra qüestió.  Guanye qui guanye, ja ens va bé en ser uns més dins d’un hipotètic acord i/o pacte i/o govern municipal progressista i sumar algun despatxet més?  O, vist com està el pati, potser toca fer un esforç i lluitar per intentar ser el grup majoritari entre els progressistes a l’ajuntament?

Modestament, trie la segona alternativa.  Sé que la realitat actual pot fer que moltes persones accepten la primera.  Compromís té ara dues regidories, a les que en teoria es podria sumar un parell més, continuació dels vots que va aconseguir Iniciativa a soles i/o la pujada general que les enquestes apunten.

Però potser no és ni la millor opció ni la més “realista”.  Temps passat és difícil de sumar ara, i les enquestes poden dir moltes coses, però la base de poder actual és ben forta; té peles, hàbit de manar i desvergonya de sobra; controla els mitjans de comunicació…  Així que optar per una línia ”realista” fàcilment pot portar a la inanitat absoluta (aixó sí, amb 3 o 4 despatxos).

I oportunitats com aquesta, de terratrèmol del sistema, es donen molt poquetes vegades, quasi una per generació només.

Així que, entenc, la millor opció és anar a per totes i sense complexes.  Tenim bona gent, tenim bones idees, tenim de cara les enquestes…  bé, tenim pocs calés però ho compensa –una mica- la caiguda dels altres…  Perquè no hem de lluitar per multiplicar per quatre (4) el nombre de regidories?  Volem o no volem canviar la política municipal i millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb actuacions sensates?

No tinc cap mania per un nombre determinat de regidories.  Només apunte que hem d’espavilar, sumar forces i oblidar families, pencar dur, i aprofitar una oportunitat que tardarà molt en repetir-se.  Imagine un ajuntament amb Nomdedéu d’alcalde (per exemple) o de responsable d’un grup municipal poderós i influent.  I no vull imaginar un ajuntament amb Nomdedéu (per exemple) de responsable d’un grup municipal testimonial, obligat a decidir cada dia entre el xantatge d’una dreta carril i d’un grup socialista tan condicionat des de València (on de responsable major del moment continuarà Ximo Puig).

Pot passar que no arribem a 8 o 9 regidories (si aquest for l’objectiu de treball).  No patiré si ens quedem curts o ens superem.  Perquè el treball fet, siga quina siga la xifra final de regidories, ens haurà convertit en una organització forta i influent al carrer

1 thoughts on “Anem a per l’alcaldia de CsPlana?

Deixa un comentari